Pască cu brânză dulce şi stafide
PrinteazaO reteta de pasca cu branza si stafide din: faina, lapte, unt, oua, zahar, drojdie, sare, branza de vaci, stafide, zahar si coaja de lamaie.
- 700 g faină
- 1 cană lapte
- 50 g unt
- 3-4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 cub de drojdie sau 1 plic de drojdie uscată
- sare
pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci sau 1 kg smântână
- 300 g stafide
- 4 ouă
- 1 cană zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Pune la scurs într-o sită brânza. Dacă foloseşti smântână, aceasta trebuie să fie foarte groasă şi fără zer. Amestecă 3 linguri cu făină cu drojdia şi puţin lapte călduţ. Lasă să crească. Cerne făina într-un castron adânc, adaugă ouăle întregi şi maiaua. Maiaua se ţine la cald până când creşte, apoi se foloseşte.
Toarnă laptele cald (în care ai topit 200 g zahăr şi 1 linguriţă cu sare) peste faină şi frământă aluatul 20 de minute. Adaugă treptat unt în timpul frământatului. Pentru umplutură, amestecă într-un castron adânc brânza sau smântână cu ouăle, stafidele spălate şi scurse, 1 cană cu zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Omogenizează bine.
Foloseşte două forme rotunde pentru pască (o cratiţă sau o formă de tort). Unge-le cu unt şi îmbracă-le cu aluat. Toarnă jumătate de umplutură în fiecare formă şi coace-le în cuptorul preîncălzit pentru o oră.
Pască cu brânză dulce şi stafide
Pofta buna!