Pasca cu branza dulce
PrinteazaO reteta de pasca cu branza dulce din: faina, lapte, zahar, unt, drojdie, coaja de lamaie si portocala, branza de vaci, smantana, faina, oua, zahar, stafide, zahar vanilat si sare.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 60 ml lapte
- 200 g zahar
- 2 galbenusuri
- 200 g unt
- 25 g drojdie
- coaja de lamaie si portocala
pentru umplutura:
- un kilogram branza de vaci
- 2 linguri smantana
- 2 linguri faina
- 4 oua
- 250 g zahar
- 200 g stafide
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de lamaie si de portocala
- un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.
Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântână, zahărul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.
Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşaza în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.
Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore, se pudrează cu zahăr şi se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă.
Pasca cu branza dulce
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca cu branza dulce
Am rasfatat familia cu pasca dupa o reteta asemanatoare si a iesit super- a fost mai cautata decat friptura de miel !