O reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt, galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana grasa 100 g nuci sau migdale pisate fructe […]
Pasca cu branza fara aluat
PrinteazaPasca cu branza fara aluat din: branza de vaci, oua, zahar, smantana, lapte praf, faina de grau, unt, stafide, esenta de rom.
Ingrediente:
- 750 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 8 linguri cu zahăr
- 250 g smântână
- 3 linguri cu lapte praf
- 3 linguri cu făină de grâu
- 100 g unt
- 150 g stafide
- esenţă de rom
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Brânza bine scursă de zer, o zdrobeşti bine cu furculiţa şi adaugi 1 linguriţă de sare.
Gălbenuşurile le baţi cu zahărul până acesta se topeşte, apoi le adaugi în compoziţia de brânză. Adaugi laptele praf, smântână, untul topit, aromele, făina, jumătate din stafide.
La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă şi omogenizezi compoziţia.
Ungi o tavă rotundă cu margarină şi o tapetezi cu făină, pui toată compoziţia, nivelezi, iar deasupra pui restul de stafide.
Dai la copt, la foc moderat pentru 30-35 minute.
După ce s-a răcit, o răstorni pe un platou şi o porţionezi
Pofta buna!
Pasca cu cas framantat si crusta de bezea
Pasca cu cas framantat si crusta de bezea din: 1kg făină de calitate, 7 ouă, 3 albuşuri, 500 ml lapte, 200 g zahăr tos, 200 ml ulei, 2 fiole esenţă de rom, coaja rasă de la o lămâie, 50 g drojdie de bere, 1 linguriţă sare fină, 1,250 kg caş, 175 g unt, 350 g smântână, 100 g griş fiert, 350 g zahăr tos, 4 ouă, 3 gălbenuşuri, 200 g stafide fără […]
Pofta buna!