Pasca cu branza, gris si fructe confiate
PrinteazaPasca cu branza, gris si fructe confiate din: făină, unt, oua, sare, praf de copt, branza dulce, ricotta, gris, lapte, zahăr, fructe confiate (portocale, lămâie), coaja de lamaie, esenţă de vanilie.
- 400 g făină
- 200 g unt
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
- 300 g brânză dulce
- 200 g ricotta
- 4 linguri griş
- 150 ml lapte
- 200 g zahăr
- 150 g fructe confiate (portocale, lămâie)
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 4 ouă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni într-un castron făina şi praful de copt şi o amesteci împreună cu untul rece, tăiat în cubuleţe, ouăle bătute şi sarea.
Frămânţi puţin aluatul, până devine omogen, îl ambalezi în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, fierbi grişul în lapte şi,’după ce se răceşte, îl amesteci cu brânza dulce şi cu ricotta. încorporezi gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie, fructele confiate tăiate bucăţi şi omogenizezi.
Baţi albuşurile spumă tare şi le adaugi în compoziţia cu brânză, amestecând delicat, de jos în sus.
Intinzi aluatul într-o formă rotundă pentru tort, cu pereţii detaşabili, în prealabil unsă cu margarină şi tapetată cu hârtie de copt. Torni umplutura cu brânză dulce şi îndepărtezi aluatul în exces.
Coci pasca la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 1 oră.
Pasca cu branza, gris si fructe confiate
Pofta buna!