Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide

Printeaza

Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide din: faina, lapte, unt, oua, drojdie, sare, branza proaspata de vaci, ulei, oua, zahar, coaja de lamaie.

 

Ingrediente:

aluat:

  • 100 g faina
  • 1 cana de lapte
  • 50 g unt
  • 3-4 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare

umplutura:

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 300 g stafide
  • 2 linguri de ulei
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie

 

Mod de preparare:

scurge brânza printr-o sită. Pentru maia, se amestecă într-un ibric 3 linguri de făină cu drojdia şi cu puţin lapte călduţ, se acoperă cu un capac şi se lasă să crească.

Atenţie! Maiaua îşi poate mări volu­mul de mai multe ori, trebuie să aibă suficient loc să crească.

cerne făina într-un lighean, se adaugă ouăle întregi şi maiaua.

Se dizolvă 200 g de zahăr în restul de lapte, încălzindu-l uşor la aragaz.

toarnă laptele îndulcit peste făină şi se frământă aluatul 20 de minute. In timpul frământatului, se adaugă treptat untul bătut spumă.

acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi triplează volumul.

Pentru umplutură, se amestecă într-un castron adânc brânza de vaci cu ouăle, se adaugă stafidele care în prealabil au fost spălate şi scurse, 1 cană de zahăr şi coaja de lămâie.

amestecă până ce compoziţia se omogenizează.

 

Pasca cu branza proaspata de vaci si stafide

Pasca_cu_branza_proaspata_de_vaci_si_stafide

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.