Pasca cu branza proaspata de vaci
PrinteazaPasca cu branza proaspata de vaci din: faina, zahar, lapte, oua, galbenus de ou, unt, drojdie, stafide, rom , esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, pesmet, branza de vaci, smantana, gris, miere, coaja de portocala, esenta de rom.
- 1 kg faina
- 350 g zahar
- 500 ml lapte
- 6 oua
- 1 galbenus pentru uns
- 150 g unt
- 50 g drojdie
- 100 g stafide
- 1 lingurita de rom
- 1 esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita de sare
- 50 g zahar
- 50 g pesmet
Ingrediente pentru umplutura:
- 750 g branza de vaci proaspata
- 100 g unt
- 200 ml smantana
- 50 g gris
- 50 g faina
- 100 g zahar
- 50 ml lapte
- 100 g miere
- 5 oua
- 100 g stafide
- coaja rasa de la o lamaie sau o portocala
- 1 esenta de rom
- 1/2 lingurita de sare
Mod de preparare:
Se prepara un aluat de cozonac, din ingredientele mentionate mai sus, mai putin galbenusul pentru uns si untul si pesmetul pentru tapetat tava. Stafidele se pun mai intai in lapte, sa se rehidrateze.
Se amesteca mai intai oualele cu zaharul, apoi se adauga branza, smantana, untul, mierea, sarea, grisul si faina.
Cand avem o crema omogena, se pun mirodeniile si stafidele (scurse din lapte).
Se face mai intâi o foaie care se pune pe fundul tavii unse cu unt si tapetata cu pesmet.
Apoi, se face un sul mai gros, care se preseaza ca sa se lateasca si doua suluri mai mici, care se asaza in cruce si se asasa pe peretii tavii, apasand bine aluatul cu mana la locul de unire cu foaia de jos, ca sa se lipeasca.
Se mai fac patru suluri de aluat, care se impletesc doua cate doua si se asaza in cruce pe mijlocul tavii.
Se pune umplutura in cele patru spatii ramase. Apoi, alte doua suluri de aluat, mai subtiri, se impletesc si se asaza ca o cununa imprejurul umpluturii.
Se bate galbenusul ramas si se ung cu el toate partile de aluat aflate la vedere.
Se da la cuptor pentru 50-60 de minute, pana se rumeneste bine pasca.
Pasca cu branza proaspata de vaci
Pofta buna!