Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]
Pasca cu branza si smantana
PrinteazaPasca cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca, stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
- 100 g zahar
- 3-4 oua
- o jumatate de cana de smantana
- o cana de branza de vaci
- o mana de coca pastrata de la cozonac
- o cescuta cu stafide
- o lingrua de ulei
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Din coca de cozonac se întinde o foaie rotundă, se aşază pe fundul formei unse cu ulei şi se lasă la dospit 15 minute, într-un loc călduţ.
Ouăle, zahărul, brânza, smântână, coaja de lămâie, stafidele şi vanilia se pun într-un castron încăpător.
Compoziţia se amestecă bine, până se omogenizează.
Coca lăsată la dospit se tasează uşor cu degetele ca să nu crească prea mult şi se toarnă peste ea amestecul omogenizat.
Se nivelează compoziţia şi se bagă la cuptor. Se coace la foc potrivit circa o oră, până se rumeneşte deasupra.
Se poate verifica dacă e gata apăsând-o uşor la suprafaţă; dacă revine la forma iniţială, e coaptă, dacă nu, mai trebuie lăsată la cuptor.
Pască în două straturi, cu mac
Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Pofta buna!
A icnercat cineva pasca asta?