Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]
Pasca cu branza, stafide si rom
PrinteazaPasca cu branza, stafide si rom din: făină, lapte, zahăr, drojdie proaspătă, ulei sau unt topit, coaja de lămâie, ou, unt sau ulei, brânză dulce, stafide, griş, esenţă de rom sau rom.
- 350 g făină
- 150 ml lapte
- 100 g zahăr
- 20 g drojdie proaspătă
- 20 ml ulei sau unt topit
- coaja de la 1 lămâie
- 1 gălbenuş pentru uns pasca
- 1 lingură unt sau ulei pentru uns tava
Pentru umplutură şi decor:
- 500 g brânză dulce
- 1 cană zahăr
- 75 g stafide
- 3 ouă
- 2-3 linguri griş
- 1 fiolă esenţă de rom sau 2 linguri rom
- 1 gălbenuş pentru decor
Mod de preparare:
Faci maiaua din drojdie, o linguriţă zahăr, puţină făină şi 50 ml lapte călduţ.
După 20 de minute, când maiaua a crescut, o încorporezi în masa de făină cernută, împreună cu restul de lapte îndulcit cu zahărul rămas, coaja de lămâie şi uleiul.
Frămânţi aluatul şi îl acoperi, lăsându-l să crească la cald până îşi dublează volumul.
Inmoi stafidele pentru 1 1/2 oră, în rom diluat cu apă cât să le acopere.
Mixezi ouăle cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Adaugi brânza, grişul şi stafidele scurse.
Laşi umplutura să se odihnească la rece, timp în care grişul va absorbi o parte din lichid.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui dreptunghi gros de 1 cm.
Intinzi uniform umplutură, lăsând o margine liberă, de 5-6 cm şi rulezi către marginea liberă.
Aşezi rulada într-o tavă mare de chec sau în tava pentru cozonac unsă cu ulei.
Ungi rulada cu gălbenuş şi o coci în cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, la foc mediu.
Scoţi rulada din tavă şi o răceşti pe hârtie de copt, alternativ, 5 minute pe o parte şi pe cealaltă.
Pasca cu branza, stafide si rom
Pofta buna!
Pască umplută cu brânză și smântână
Savurati!