Pasca cu branza de vaci si aroma de lamaie si portocala

Printeaza

Pasca cu branza de vaci si aroma de lamaie si portocala din: faina, lapte dulce, ulei de floarea soarelui, zahar, drojdie, oua, zahar vanilinat, lamaie, portocala, branza de vaci, gris, sare, stafide.

Ingrediente:Pasca_cu_branza_de_vaci_si_aroma_de_lamaie_si_portocala

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 4 oua
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri cu gris
  • 1/2 de lingurita cu sare
  • 50 g stafide

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolva in putin lapte dulce, se amesteca si cu putina faina si se lasa sa dospeasca 10 minute.

Intr-un bol se pun doua oua, 100 g zahar tos, coaja rasa de la jumatate de lamaie si portocala, drojdia dospita, sarea si un pliculet de zahar vanilinat.

Se amesteca, se toarna peste faina cernuta si se framanta pana se obtine un aluat omogen, adaugand treptat uleiul.

Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Zaharul ramas se amesteca cu branza de vaci, grisul, zaharul vanilinat, stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala ramasa si restul de oua.

Se împarte aluatul in patru bucati, doua mai mari si doua mai mici. S

e întind bucatile mari in doua forme rotunde inalte, bucatile mici se impart in doua si şe impletesc.

Se pun pe marginea foilor, se toarna amestecul de branza, se asaza restul de aluat impletit si se introduc in cuptorul incins, ungandu-se inainte cu ou batut.

Se coc la foc mediu circa 45-60 de minute, avand grija sa nu se arda.

Pasca cu branza de vaci si aroma de lamaie si portocala

Pasca_cu_branza_de_vaci_si_aroma_de_lamaie_si_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.