Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]
Pasca cu branza de vaci si migdale
PrinteazaPasca cu branza de vaci si migdale din: unt, zahar, branza de vaci, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, praf de copt, migdale, stafide si lapte.
- 150 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahar
- 2 oua
- 250 g branza de vaci
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 lingura suc de lamaie
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- 50 g migdale tocate
- 50 g stafide
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Se bate untul cu zahărul, folosind telul şi se înglobează pe rând ouăle.
Se adaugă brânza de vaci, sucul şi coaja rasă de lămâie şi se încorporează, obţinându-se o cremă.
Se înglobează făina amestecată cu praf de copt şi un praf de sare.
Se frământă aluatul pe planşetă, apoi se adaugă stafide şi migdale şi se frământă în continuare.
Se modelează o bilă de aluat şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se aplatizează puţin, se crestează în mijloc, sub formă de cruce, se unge cu puţin lapte şi se coace cca 50 min. în cuptorul încins la 170 °C.
Pasca cu branza de vaci si migdale
Pofta buna!
poate iti place si:
Pasca aromata cu umplutura de ciocolata
Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]
Pofta buna!