Pască cu branză de vaci

Printeaza

Pască cu branză de vaci

Ingrediente:Pască cu branză de vaci

  • 500 g făină
  • 8 linguri ulei
  • 250 g lapte
  • 2 ouă
  • 25 g drojdie
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • 700 g brânză dulce
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 g stafide
  • coajă de lămâie rasă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • sare

 

Mod de preparare:

Aluatul se prepară la fel ca cel pentru cozonac. Din aluat se ia o parte şi, pe o planşetă unsă cu ulei, se întinde o foaie groasă de 2 cm şi de mărimea fundului formei în care se va coace. Intr-un vas de Jena rotund, se aşază o hârtie pentru copt şi pe fundul formei se aşază foaia de aluat.

Apoi, se mai ia o bucată de aluat, se pune pe planşetă şi se întinde în formă cilindrică. Aceasta se pune în două şi se răsuceşte ca un şnur, se aşază peste foaia de aluat, de jur împrejurul ei, şi se lasă la crescut într-un loc călduţ.

Separat, brânza, zahărul şi mirode­niile se încorporează şi se pun în forma căptuşită cu aluat, întinzând compoziţia uniform. Se presară pe deasupra cu stafide şi se unge cu ou. Se coace în cuptorul încălzit, la foc moderat, 40-45 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.