Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Pasca cu branza, vanilie si gem de caise
PrinteazaPasca cu branza, vanilie si gem de caise din: oua, faina, unt rece, sare, apa rece, ulei, branza, smantana, coaja de lamaie, zahar, esenţă de vanilie, gem de caise, pastă de zahăr.
Ingrediente:
- 1 gălbenuş
- 250 g făină
- 125 g unt rece
- 1 praf de sare
- 50 ml apa rece
- 1 lingura de ulei
Pentru umplutura:
- 1 kg branza
- 6 oua
- 4 linguri de smantana
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 250 g zahăr
- esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 1/2 borcan gem de caise
- pastă de zahăr
Mod de preparare:
Amesteci făina cernută cu untul rece tăiat cubuleţe, adaugi gălbenuşul şi un praf de sare.
Incepi să frămânţi şi torni apă rece, puţin câte puţin, până obţii consistenţa dorită.
Ungi cu ulei forma de tartă, întinzi aluatul, inclusiv pe margini, şi-l înţepi cu furculiţa.
Mixezi brânza scursă cu smântână, adaugi ouăle bătute amestecate cu zahărul, pui coaja de lămâie si esenţa de vanilie.
Torni umplutura peste aluat şi dai tava la cuptorul încins până se rumeneşte.
După ce s-a răcorit, întinzi gemul de caise şi decorezi cu pastă de zahăr.
Pasca cu branza, vanilie si gem de caise
Pofta buna!
poate iti place si:
Pască în două straturi, cu mac
Pofta buna!