Pasca de branza
PrinteazaO reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie.
- 300 g de aluat de cozonac greu de framantat
- 300 g branza de vaci
- jumatate de pahar de zahar (sau dupa gust)
- o lingura de faina
- un praf de sare
- o lingura mare cu stafide
- 2 oua + 1 ou pentru uns pasca
- o lingura de unt + 2 linguri pentru uns
- jumatate de pahar de smantana dulce
- scortisoara
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- coaja de lamaie sau de portocala
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, într-un vas încăpător: mai întâi, se freacă ouăle cu zahărul, apoi se pune brânza şi smântână; la final, încorporaţi şi stafidele (înmuiate în prealabil în rom sau lapte), esenţele, coaja de lămâie şi scorţişoara.
Se unge o tavă potrivită (de formă rotundă sau cu margini ondulate) cu unt şi se întinde aluatul cât să tapeteze tava. Aveţi grijă ca marginile să dea pe afară, în aşa fel încât să poată acoperi umplutura pe care o veţi turna peste aluat.
După ce aţi umplut tava şi aţi acoperit-o, formaţi cu resturile de aluat un şnur împletit şi aşezaţi-l de jur-împrejurul păştii. Coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 45 de minute.
Pasca de branza
Pofta buna!