Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie
PrinteazaPasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie din: ouă, zahăr, drojdie, sare, coajă de lămâie, făină, lapte, unt.
- 10 ouă
- 1 pahar de zahăr
- 1 lingură de drojdie
- sare
- coajă de lămâie
- făină cât să iasă un aluat de împletit
- 1 pahar de lapte
- unt de uns
Mod de preparare:
Făina se ţine peste noapte în spatele cuptorului, să fie caldă. Se face o maia cu lapte, drojdie, ou, puţină făină, se lasă să crească.
Se amestecă apoi toate, se plămădeşte aluatul. Se împletesc în două sau în trei şuviţe nu prea groase şi se potrivesc în cratiţa unsă cu unt, ca la o învârtită.
Pe mijloc se formează o cruce. Se lasă la loc călduţ, să crească, apoi se unge cu unt şi se dă la cuptor încins, pe foc molcom, până se rumeneşte.
Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Pască în două straturi, cu mac
Pofta buna!