Pasca cu ciocolata si migdale
PrinteazaPasca cu ciocolata si migdale din: faina, zahar, unt, ulei, lapte, oua, albus, esenta de rom, esenta de vanilie, drojdie, sare, cacao, ciocolata neagra, migdale, smantana.
- 1 kg faina
- 250 g zahar
- 100 g unt
- 50 ml ulei
- 400 ml lapte
- 6 oua
- un albus
- 1 esenta de rom
- 1 esenta de vanilie
- 50 g drojdie
- 1 lingurita de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 100 g cacao
- 200 g ciocolata neagra
- 100 g zahar
- 30 g faina
- 8 oua
- 1 esenta de vanilie
- 30 ml lapte
- 200 g unt
- 200 g migdale feliate
- 80 g smantana
Mod de preparare:
Se pregateste mai intai un aluat ca pentru cozonac din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit.
Se lasa deoparte albusul pentru uns. Se prepara apoi umplutura.
Mai intai se freaca ouale cu zaharul, se pune compozitia la bain-marie si se adauga, rand pe rand, ciocolata topita, faina, cacaua, mirodeniile si laptele.
Se amesteca intruna cu o lingura de lemn, pana compozitia se ingroasa suficient. Apoi se adauga smantana si untul, incorporându-le.
Cand crema este omogena, se va pune peste aluatul asezat in tava. Se unge crema cu albusul batut si se presara feliile de migdale.
Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.
Pasca cu ciocolata si migdale
Pofta buna!