Pasca cu ciocolata, nuca si smantana din: aluat de cozonac, ciocolată cu lapte, nuca, unt, amidon, smantana, unt, ou.
Ingrediente:
300 g aluat de cozonac
200 g ciocolată cu lapte
10 g nucă măcinată
1 lingură unt
1 lingură amidon
3 linguri smântână
unt pentru uns forma
1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Faci mai întâi aluatul de cozonac, pe care apoi îl împărţi în două părţi egale.
O parte o foloseşti pentru blat, iar cealaltă jumătate pentru „împletitură”.
Planşeta de lucru o ungi cu ulei şi pregăteşti foaia care trebuie aşezată pe fundul tăvii.
Tava de copt o ungi cu unt, o tapetezi cu hârtie de copt şi pui blatul de pască în ea.
Din cealaltă parte de aluat faci coroniţa. Faci un şirag de aluat ca pentru covrigi, iar cu laterala palmei apeşi din loc în loc, până se subţiază, rezultând un rând de bile cu aspect de şirag de mărgele.
Coroniţa o aşezi în tavă peste blat.
Ciocolata o rupi bucăţele şi o topeşti într-un vas la bain-marie.
Adaugi , nucile măcinate, untul şi amidonul şi amesteci bine. Iei vasul de pe aburi, adaugi smântână şi omogenizezi.
Compoziţia o torni în mijlocul păştii, după care ungi coroniţa cu un ou bătut.
Dai tava la cuptorul încins la 180°C în primele 5-10 minute, apoi la 165°C, timp de 30-35 de minute.
După ce pasca este gata, o laşi în tavă să se răcească şi abia apoi o scoţi.
Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]
Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.