Pasca cu ciocolata
PrinteazaO reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte, zahar vanilat si unt.
- 1 kg faina
- 50 g drojdie
- 8 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 ml lapte dulce
- 300 g zahar
- 200 g unt
pentru umplutura:
- 100 g ciocolata
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de faina
- 4 oua
- 1 pahar lapte dulce
- 1 pliculet zahar vanilat
- 100 g unt
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat într-un castron mare. în prealabil, pregăteşti o maia din drojdia frecată într-o cană cu 2 linguriţe de zahăr, până se lichefiază. Adaugi 2 linguri de lapte călduţ şi 2 linguri de făină, amesteci bine şi laşi maiaua la crescut.
Frămânţi bine aluatul, până obţii o cocă vârtoasă pe care o laşi la crescut 1-1,5 oră.
Intre timp, pregăteşti umplutura aşa: baţi ouăle cu zahărul pe foc mic, până se întăresc. Adaugi făina amestecată cu cacaua şi cu laptele călduţ, cu ciocolata, amestecând continuu, până obţii o cremă mai groasă.
O laşi la răcit, după care adaugi untul, frecând bine, până se încorporează. Aşezi aluatul dospit pe fundul şi marginile unei forme mai înalte, tapetată în prealabil. Torni umplutura la mijloc şi introduci forma la cuptor. Când pasca s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească şi o pui pe platou.
Pasca cu ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca cu ciocolata
- pasca cu ciocolata la cuptor