Pasca clasica cu branza de vaci
PrinteazaO reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou, sare si unt, smantana, praf de copt.
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 80 g unt
- 1 ou
- 1 galbenus
- 1 varf de cutit de sare
- faina pentru framantat
Ingrediente umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.
Mod de preparare:
Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen.
Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm.
Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet.
Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaci peste aluatul din forma.
Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului.
Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
Pofta buna!