Carne de urs cu sos de lămâie și cimbru: Această rețetă combină gustul robust și sălbatic al cărnii de urs cu aromele proaspete și vibrante ale lămâii și cimbrului, rezultând un fel de mâncare de neuitat. Carnea de urs este apreciată pentru textura sa unică și conținutul bogat în proteine și minerale. Știați că în […]
Pască cu cremă de brânză dulce
PrinteazaPasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 3 ouă
- 100 g unt
- 6 linguri zahăr
- 25 ml ulei de floarea- soarelui
- un praf sare
- coaja de la 1-2 lămâi
- 35 g drojdie
- 125 ml lapte
- 500 g făină
- unt pentru tapetat tava
pentru umplutură:
- 400 g brânză dulce
- 200 g stafide
- 5 ouă
- esenţă de vanilie
- 200 g zahăr
pentru ornat:
- un ou pentru uns
- 50 g ciocolată topită pentru glazură
- 50 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Pască cu cremă de brânză dulce: pregăteşte maiaua cu puţină făină, zahăr, drojdie şi lapte.
cerne făina şi se adaugă restul ingredientelor, laptele, uleiul călduţ şi maiaua.
încorporează, se acoperă aluatul şi se lasă să crească aproximativ 50 de minute.
Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi se formează bezeaua. Brânza dulce se amestecă cu gălbenuşurile, stafidele şi vanilia si, la final, se adaugă bezeaua.
Aluatul se împarte în două. Se fac două forme, una de coş şi alta de colac împletit.
întinde crema de brânză în coşul de aluat, deasupra se pune colacul împletit, se ung cu ou şi se bagă în cuptor.
serveşte ornată cu glazură de ciocolată, nucă de cocos şi ornamente pentru Paşte.
Pofta buna!