Pască cu cremă de nucă din: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, coaja de lamaie, zahar vanilat, unt, ulei, nuca macinata.
Ingrediente:
500 g faina
2-3 oua
1 cub drojdie
150 g zahar
200 ml lapte
coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat
100 g unt
ulei pentru uns tava
pentru crema de nuca:
5 oua
150 g zahar pudra
200 g nuca macinata
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron. Adaugi treptat cubul de drojdie şi zahărul dizolvat în lapte, ouăle bătute cu puţină sare, coaja de lămâie, zaharul vanilat şi untul topit.
Frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut.
Baţi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi zahar vanilat şi nuca măcinată, apoi albuşurile bătute spumă. Intinzi o foaie din aluat cât tava şi aranjezi colacul împletit pe margine.
Pasca moldoveneasca cu stafide din: unt, zahar, oua, lpate, faina, ulei, drojdie, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Aluat 50 g unt 25 g zahăr 3 ouă 250 ml lapte 500 g făină 2 linguri ulei esenţe 25 g drojdie uscată sare Umplutură: 1 kg brânză de vaci 50 g unt zahăr vanilat 5 ouă 200 g […]
Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.