Pasca cu branza aerata si migdale
PrinteazaPasca cu branza aerata si migdale din: aluat, lapte, unt, zahăr vanilat, făină, oua, coaja de lamaie, migdale, sare.
- 400 g aluat
Pentru umplutură:
- 4 l lapte
- 100 g unt
- 100 g zahăr vanilat
- 2 linguri făină
- 4 albuşuri
- coajă de lămâie
- sare
- 100 g migdale
Mod de preparare:
Pui dinainte la prins într-o oală de pământ 2 l lapte. Când este bine prins, il torni cu smântână cu tot într-o oală cu 2 l lapte care clocoteşte şi astfel laptele se brânzeşte.
Torni prmtr-o strecurătoare de pânză şi laşi vrec ora să se scurgă, după aceea pu timp de jumătate de oră la presat. Vei obţine o brânză dulce, pe care o treci prin sită.
La această brânză adaugi untul proaspăt frecat, până se face ca o cremă, zahărul, vanilat. coaja de lămâie, făina si albuşurile bătute spumă.
Imbraci forma cu aluatul de cozonac. Intinzi umplutura într-un strat mai gros. de 2-3 degete, iar deasupra aşezi un grilaj făcut din şuviţe subţiri de aluat.
Ungi pasca cu albuş si umpli golurile dintre gratii cu migdale curăţate şi tăiate în lung. Dai pasca la cuptor pentru 1 oră la foc potrivit.
Pasca cu branza aerata si migdale
Pofta buna!