Pască cu branză de vaci si cacao
PrinteazaPască cu branză de vaci si cacao
- 1 pahar făină
- 1/2 pahar zahăr pudră
- 1 ou
- 1/2 pahar lapte
- 10 g praf de copt
- 100 g margarină
- 1 plic de zahăr vanilat
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer (sau cu telul) baţi oul cu zahărul, adaugi margarina (la temperatura camerei), alternativ cu laptele, apoi adaugi zahărul vanilat, făina, cacaua şi, la sfârşit, pui praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Aluatul trebuie să fie puţin mai gros decât aluatul de chec.
Ingrediente cremă:
- 200 g unt (sau margarină Unirea)
- 280 g zahăr pudră
- 9 ouă
- 600 g brânză de vaci scursă de pe o zi pe alta
- 1 lingură de griş sau 2 linguri de făină
- stafide din belşug
Mod de preparare:
Amesteci cu mixerul sau cu lingura toate ingredientele până la omogenizare. într-o tavă pentru tort, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, torni mai întâi aluatul şi apoi, cu grijă, crema. Dai la cuptor, la foc mic, pentru o oră (până când crema de brânză se rumeneşte uşor). Pasca o vei scoate din tavă numai când este rece.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pasca cu branza si cacao