Pasca cu branza de vaci si stafide
PrinteazaPasca cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie, sare, lamaie, smantana.
- aluat simplu de cozonac din 500 g făină
- 1 kg brânză de vaci grasă
- 200 g zahăr
- 50 g unt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă
- 1/2 linguriţă sare
- 5 ouă
- 4 linguri smântână grasă
- 150 g stafide
- 2 linguri făină
- sare
Mod de preparare:
Pregătiţi aluatul până la momentul în care se pune în forme, încingeţi cuptorul la treapta 4.
Bateţi albuşurile spumă. Frecaţi restul ingredientelor pentru umplutură, lăsând deoparte câteva stafide, apoi încorporaţi uşor spuma de albuşuri, amestecând cu telul.
Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină o cratiţă, căptuşiţi-o pe fund şi pe pereţi cu circa 3/4 din aluatul dospit.
Aluatul rămas îl întindeţi în două suluri subţiri, împletiţi-le, lăsaţi-le puţin la crescut.
Puneţi umplutura în cratiţa cu aluat, presăraţi stafidele rămase. Puneţi o parte din aluatul împletit ca o ramă pe marginea cratiţei, iar restul aşezaţi-l de-a curmezişul, ca o cruce.
Ungeţi de deasupra cu puţin ou bătut.
Lăsaţi să se coacă circa 1 oră.
Pofta buna!