Pasca cu branza si frisca
PrinteazaPasca cu branza si frisca din: faina, zahar, oua, lapte, unt, branza, amidon, frisca.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g zahăr
- 1 ou
- circa 50 ml lapte
- 1 lingură unt pentru formă
Pentru umplutură şi decor:
- 1.200 g brânză dulce
- 125 ml lapte
- 1 bâton de vanilie
- 250 g zahăr pudră
- 60 g amidon
- 8 ouă
- 125 ml friscă lichidă
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron şi o amesteci cu oul mixat cu zahărul şi laptele. Omogenizezi compoziţia şi, dacă mai este nevoie, pentru ca aluatul să devină uşor de întins, adaugi treptat lapte.
Inveleşti aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi 1/2 oră în frigider.
Pentru umplutură, fierbi laptele cu batonul de vanilie şi îl laşi să se răcească în vasul acoperit. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g zahăr, până obţii o cremă omogenă, deschisă la culoare.
Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul rămas, până se dizolvă cristalele de zahăr, apoi amesteci spuma cu frişca bătută. Mixezi brânza cu crema de gălbenuşuri, amidonul şi laptele aromat răcit, din care ai scos batonul de vanilie.
In compoziţia rezultată, încorporezi treptat crema cu frişcă şi albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.
Tapetezi cu hârtie de copt baza unei forme de tort cu pereţi detaşabili, de 28 cm. Intinzi aluatul sub forma unui disc cu 10 cm mai mare decât diametrul tăvii. Pui aluatul pe baza şi pereţii formei şi torni umplutura.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După 15 minute, scoţi forma din cuptor şi treci de jur-împrejur cu un cuţit, ca să desprinzi pasca de pereţi.
Continui coacerea timp de 20-30 de minute, până se rumeneşte frumos. Scoţi pasta din cuptor, o laşi apoi să se răcească şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!