Pasca cu ciocolata
PrinteazaPasca cu ciocolata din: biscuiti simpli, cacao, miez de nuca, unt, ou, lapte, branza de vaci, frisca, zeama de portocala, coaja de portocala, dulceata, ciocolata neagra si coniac.
pentru blat:
- 350 g biscuiti simpli
- 3 linguri cacao
- 100 g miez de nuca
- 150 g unt
- 1 ou
- 4-5 linguri lapte rece
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci (bine scursa)
- 7 linguri frisca batuta
- 3 linguri zeama de portocala
- coaja de la o portocala taiata firicele
- 2 linguri dulceata (sau gem) de portocale
pentru glazura:
- 150 g ciocolata neagra
- 150 ml lapte dulce
- 1 lingura coniac
Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuiţii mărunt cu un sucitor şi se pun într-un castron. Se adaugă pudra de cacao şi se amestecă. Se pun oul, miezul de nucă zdrobit, untul rece tăiat cubuleţe şi se frământă cu mâna. Ca amestecul să fie omogen, se adaugă treptat lapte rece. Se pune aluatul de biscuiţi într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă cu unt şi se întinde cu mâinile, îmbrăcând şi pereţii.
Pentru prepararea cremei, se mixează brânza cu zeama de portocale şi lămâie, apoi se pun coaja de portocale, dulceaţa sau gemul de portocale. La sfârşit, se încorporează frişca bătută şi se amestecă uşor. Se toarnă crema peste blatul de biscuiţi, se nivelează deasupra şi se dă la rece ca să se închege.
Pentru glazură, se fierbe laptele în bain-marie, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi coniacul. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se ia de pe foc şii, după ce se răcoreşte puţin, se toarnă peste pască. Se lasă la rece până se întăreşte glazura, apoi se desface forma, se aşază pe un platou şi sedecorează cu şuviţe de coajă de portocală.
Pasca cu ciocolata
Pofta buna!
A incercat cineva pasca cu ciocolata?