Pasca cu glazura si stafide
PrinteazaO reteta de pasca cu glazura si stafide din: faina, zahar pudra, ou, margarina, cacao, zahar vanilat, lapte, praf de copt, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, stafide, cacao, unt si cocos.
pentru aluat:
- 1 pahar faina
- 1/2 pahar zahar pudra
- 1 ou
- 100 g margarina
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 pahar lapte
- 1 plic praf de copt
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 2 oua
- 1 pahar zahar pudra
- 80 g unt
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri faina
- 100 g stafide
pentru glazura:
- 3 linguri apa
- 4 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- 1 lingura unt
- 1 lingura de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Aluatul:
Freci margarina cu oul şi cu zahărul, adaugi făina, cacaua, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, zahărul vanilat şi laptele treptat (atât cât să obţii un luat de consistenţa celui de chec).
Umplutura:
Freci untul cu gălbenuşurile şi cu zahărul, adaugi brânza (dată prin sită), făina şi mirodeniile. La final adaugi albuşurile bătute spumă şi stafidele. Ungi tava cu ulei şi o tapetezi cu făină. Pui 3/4 din aluat şi dai la cuptor până se întăreşte. Pui şi crema de brânză, apoi restul de aluat şi dai din nou la cuptor.
Glazura:
Fierbi toate ingredientele, iar când pasca s-a răcit, torni glazura, o întinzi cu un cuţit şi, dacă doreşti, poţi decora cu nucă dfe cocos.
Pasca cu glazura si stafide
Poftă bună!