Pasca cu gris, stafide si caise uscate

Printeaza

Pasca cu gris, stafide si caise uscate din: brânză, oua, zahar, unt, gris, smantana, sare, vanilie, stafide, caise uscate, coaja de lamaie, lamaie, bicarbonat stins.

Pasca_cu_gris_stafide_si_caise_uscate

Ingrediente:

  • 1 kg brânză
  • 8 ouă + 1 ou de uns
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt
  • 100 g griş
  • 100 g smântână
  • 1/4 linguriţă sare
  • vanilie
  • 1/2 pahar stafide
  • 1/2 pahar caise uscate
  • coaja de la o lămâie
  • 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă bicarbonat stins

Mod de preparare:

Introduci stafidele şi caisele usca­te în apă şi le laşi până se înmoaie. Razi coaja de lămâie. îndepărtezi partea albă de la lămâie, apoi dai prin râzătoare lămâia într-un bol.

Pregăteşti 3 boluri: într-unul pui brânza, în al doilea pui albuşurile şi în al treilea gălbenuşurile. Albuşurile şi gălbenuşurile le mi­xezi cu zahăr (fiecare cu jumăta­te din cantitatea de zahăr).

Baţi albuşurile spumă cu sarea. Mixezi brânza. Tai caisele în cuburi mici. Adaugi în brânză toate ingredien­tele şi omogenizezi.

Adaugi gălbenuşurile bătute, apoi albuşurile bătute spumă. Omo­genizezi. Aşezi compoziţia într-o tavă unsă şi coci pasca la 170 de grade, timp de 1 oră.

Pasca cu gris, stafide si caise uscate

Pasca_cu_gris_stafide_si_caise_uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.