Pasca cu gris, stafide si caise uscate
PrinteazaPasca cu gris, stafide si caise uscate din: brânză, oua, zahar, unt, gris, smantana, sare, vanilie, stafide, caise uscate, coaja de lamaie, lamaie, bicarbonat stins.
Ingrediente:
- 1 kg brânză
- 8 ouă + 1 ou de uns
- 150 g zahăr
- 50 g unt
- 100 g griş
- 100 g smântână
- 1/4 linguriţă sare
- vanilie
- 1/2 pahar stafide
- 1/2 pahar caise uscate
- coaja de la o lămâie
- 1 lămâie
- 1/2 linguriţă bicarbonat stins
Mod de preparare:
Introduci stafidele şi caisele uscate în apă şi le laşi până se înmoaie. Razi coaja de lămâie. îndepărtezi partea albă de la lămâie, apoi dai prin râzătoare lămâia într-un bol.
Pregăteşti 3 boluri: într-unul pui brânza, în al doilea pui albuşurile şi în al treilea gălbenuşurile. Albuşurile şi gălbenuşurile le mixezi cu zahăr (fiecare cu jumătate din cantitatea de zahăr).
Baţi albuşurile spumă cu sarea. Mixezi brânza. Tai caisele în cuburi mici. Adaugi în brânză toate ingredientele şi omogenizezi.
Adaugi gălbenuşurile bătute, apoi albuşurile bătute spumă. Omogenizezi. Aşezi compoziţia într-o tavă unsă şi coci pasca la 170 de grade, timp de 1 oră.
Pasca cu gris, stafide si caise uscate
Pofta buna!