Pasca cu merisoare
PrinteazaPasca cu merisoare din: drojdie, oua, zahar, unt, lapte, vanilie, fulgi de migdale, faina, branza de vaci, merisoare, sare.
Pentru aluat:
- 25 g de drojdie
- 3 ouă
- 250 g de zahăr
- 150 g de unt
- 3 linguri de lapte
- 1 păstaie de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- 100 g fulgi de migdale
- 800 g de făină
Pentru umplutura:
- 500 g brânză de vaci
- 125 g de brânză
- 3 ouă
- 200 g de merisoare
- 100 g de zahăr
- 1 praf de sare
- 10 g de unt
- 1 lingură de făină
Mod de preparare:
Pentru a pregăti aluatul, se freacă gălbenuşurile cu zahăr. Se bat albuşurile spumă separat. Se freacă drojdia cu o ceaşcă de lapte şi se amestecă bine până când se face ca o smântână. Se lasă la crescut.
Se pune făina într-un vas mare. Se amestecă cu gălbenuşul frecat cu zahăr şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă jumătate din cantitatea de lapte şi compoziţia cu drojdie peste făină.
Se amestecă bine, apoi se încorporează tot laptele. Se adaugă esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Se frământă bine aluatul până este potrivit de tare.
Separat, se pune untul la topit, alături de 3 linguri de ulei. în timp ce frămânţi coca, se pun câte 2 lihguri de unt topit şi se frământă, până se absoarbe. Se încorporează în aluat şi fulgii de migdale şi se lasă la crescut 30-50 de minute, la cald, acoperit.
Pentru a pregăti umplutura, se amestecă branza de vaci cu brânza şi cele 3 ouă. Inainte de folosire, brânza de vaci se scurge bine. Se încorporează zahărul, merişoarele, un vârf de sare, puţin unt şi o lingură de făină.
Pe fundul unei tăvi încăpătoare, se aşază hârtie de copt, apoi se pune aluatul în tavă. Se face o împletitură din suluri de aluat şi se lipeşte pe margini. In mijloc, se pune compoziţia de brânză.
Se unge toată pasca cu un ou bătut şi se ţine la cuptor minimum 40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna!