Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

Printeaza

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos din: unt, oua, zahar, praf de copt, faina, lamaie, esenţă de rom, sare, brânză dulce, smântână, zahăr vanilinat, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, fructe de pădure congelate.

Ingrediente:Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g făină
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 750 g brânză dulce
  • 200 g smântână
  • 4 plicuri zahăr vanilinat
  • 100 g nucă de cocos
  • 4 linguri praf pentru budincă de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 250 g fructe de pădure congelate

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni într-un castron făina şi praful de copt. Mixezi oul cu zahă­rul, până se dizolvă crista­lele. Amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe, oul, zahărul şi aromele.

Frămânţi repede şi amba­lezi aluatul în folie de plastic. îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute. Pentru umplutură, mixezi într-un bol gălbenuşurile cu brânza, smântână, praful pentru budincă, zahărul şi zahărul vanilinat.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în crema de brânză amestecând uşor, de jos în sus, apoi încorporezi nuca de cocos şi fructele congelate.

Pe masa de lucru presăra­tă cu făină, întinzi aluatul în foaie subţire de 3-4 mm. Pui aluat pe baza şi pereţii unei forme pentru tort, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.

Torni umplutura şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Coci pasca timp de 1 oră, pană când umplutura se rumeneste frumos si se încheagă în toată masa. O pudrezi călduţă cu zahăr.

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.