Pasca cu rom, fructe de padure si cocos
PrinteazaPasca cu rom, fructe de padure si cocos din: unt, oua, zahar, praf de copt, faina, lamaie, esenţă de rom, sare, brânză dulce, smântână, zahăr vanilinat, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, fructe de pădure congelate.
- 125 g unt
- 1 ou
- 3 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 250 g făină
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1/2 fiolă esenţă de rom
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 4 ouă
- 750 g brânză dulce
- 200 g smântână
- 4 plicuri zahăr vanilinat
- 100 g nucă de cocos
- 4 linguri praf pentru budincă de vanilie
- 100 g zahăr
- 250 g fructe de pădure congelate
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni într-un castron făina şi praful de copt. Mixezi oul cu zahărul, până se dizolvă cristalele. Amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe, oul, zahărul şi aromele.
Frămânţi repede şi ambalezi aluatul în folie de plastic. îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute. Pentru umplutură, mixezi într-un bol gălbenuşurile cu brânza, smântână, praful pentru budincă, zahărul şi zahărul vanilinat.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în crema de brânză amestecând uşor, de jos în sus, apoi încorporezi nuca de cocos şi fructele congelate.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie subţire de 3-4 mm. Pui aluat pe baza şi pereţii unei forme pentru tort, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.
Torni umplutura şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Coci pasca timp de 1 oră, pană când umplutura se rumeneste frumos si se încheagă în toată masa. O pudrezi călduţă cu zahăr.
Pasca cu rom, fructe de padure si cocos
Pofta buna!