Pasca cu stafide
PrinteazaPasta cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua, stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale.
pentru blat:
- 250 g biscuiti fragezi
- 100 g unt
- 4 linguri zahar
- pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 4 linguri zahar pudra
- 4 oua
- 150 g stafide
- 2 linguri zeama de portocale
pentru decor:
- 50 g ciocolata cu lapte
- 150 g migdale feliate
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci într-un castron, cu untul moale şi zahărul, până formezi un aluat dens. Dacă este nevoie poţi să mai adaugi 1-2 biscuiţi. Aşezi biscuiţii pe fundul unei tăvi rotunde unse, cu pereţii detaşabili, pe care o laşi la rece până pregăteşti umplutura.
Pregatesti umplutura: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi brânza, stafidele şi amesteci bine, apoi aromatizezi cu zeama de portocale. Incorporezi albuşul bătut spumă tare. Torni compoziţia în formă şi o introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. O laşi să se răcească total în formă, o scoţi şi o decorezi cu ciocolată topită şi cu fulgi de migdale.
Pofta buna!