Ceai de Tei – Relaxare Naturală și Sănătate – o băutură tradițională cunoscută pentru proprietățile sale calmante și beneficiile pentru sănătate. Folosit de secole în medicina populară, ceaiul de tei ajută la relaxare, îmbunătățirea somnului și ameliorarea simptomelor răcelii. Ingrediente: Flori de tei (2 linguri, uscate): Florile de tei sunt recunoscute pentru efectele lor calmante […]
Pasca delicioasa cu ciocolata
PrinteazaPasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet.
Ingrediente:
- 300 g aluat de cozonac
- 150 g de cacao
- 12 linguri de zahăr
- 3 linguri de lapte
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 lămâie
- 11 gălbenuşuri
- 1 ou întreg
- 2-3 linguri de smântână groasă
- 1 pachet de margarină
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Amestecaţi cacaua cu laptele şi zahărul, apoi fierbeţi-le la bain-marie până când acest amestec se îngroaşă.
Luaţi vasul de pe foc şi, după ce s-a răcit, încorporaţi 10 gălbenuşuri ş 1 ou.
De asemenea, adăugaţi smântână cu margarină cât un măr, esenţă de rom, coajă rasă de lămâie şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă.
Ungeţi o cratiţă sau o formă de tort cu margarină, întindeţi aluatul de cozonac, înţepaţi-l cu furculiţa şi presăraţi-l cu pesmet.
Turnaţi compoziţia de cacao, ungeţi prăjitura cu un gălbenuş şi daţi-o la cuptor 45-50 minute. In primele 20 de minute lăsaţi focul mic, apoi potriviţi-l mediu.
La final, scoateţi pasca din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească. După aceea, scoateţi-o din formă şi aşezaţi-o pe un platou.
Pasca delicioasa cu ciocolata
Pofta buna!
Cum să Marinezi Corect Carnea de Gâscă
Cum să Marinezi Corect Carnea de Gâscă – Carnea de gâscă este mai densă și mai grasă decât alte tipuri de carne de pasăre, ceea ce necesită o marinare adecvată pentru a-i potența savoarea și a-i îmbunătăți textura. Importanța Carnea de gâscă, fiind mai grasă și cu o textură diferită față de alte tipuri de […]