Pasca delicioasa cu branza
PrinteazaO reteta de pasca delicioasa cu branza din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, sare, stafide, smantana dulce,esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie sau de portocala. Pasca, desertul traditional al acestei sarbatori, ar trebui consumata cu un vin alb, dulce sau cu un vin spumant demidulce.
- 300 g aluat de cozonac – fiecare il face cum stie
- 2 linguri de unt pentru uns
umplutura:
- 300 g branza de vaci
- 1/2 pahar de zahar (sau dupa gust)
- 2 oua+1 ou pentru uns pasca
- 1 lingura faina
- 1 praf de sare
- 1 lingura mare de stafide
- 1 lingura unt
- 1/2 pahar de smantana dulce
- mirodenii: scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie sau de portocala
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele. Se unge o tava potrivita (de forma rotunda sau cu margini striate) cu unt si se intinde aluatul cat sa tapeteze tava. Aveţi grijă ca marginile să dea pe afară, în aşa fel încât să poată acoperi umplutura pe care o veţi turna în tavă.
După ce aţi umplut tava şi aţi acoperit-o, formaţi cu resturile de aluat un şnur împletit şi aşezaţi-1 de jur-împrejurul pascăi. Coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 45 de minute.
Pasca delicioasa cu branza
Poftă bună