Pasca delicioasa cu smantana
PrinteazaO reteta simpla de pasca cu smantana din: oua, zahar, faina, sare, smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare si albusuri.
blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri faina
- sare
umplutura:
- 1 kg smantana
- 6 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 3 linguri faina
- un praf de sare
- 6 albusuri
Mod de preparare:
Blatul: Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi apoi le amesteci cu albuşurile bătute spumă. Adaugi un praf de sare şi făina, treptat.
Incorporezi bine făina şi torni compoziţia în 2 forme de tort sau într-o tavă mare de aragaz. Laşi să se coacă pe jumătate, pui umplutura şi coci mai departe, la foc potrivit.
Umplutura: Pui smântână la sgurs de seara, în tifon, într-o oală cu mălai. Când este scursă, amesteci smântână cu zahărul, cu zahărul vanilat, coaja de lămâie, făina, sare şi apoi albuşurile bătute spumă.
Acest amestec îl pui pe blatul copt pe jumătate. Forma trebuie să fie umplută pe jumătate, deoarece la copt compoziţia creşte mult. Laşi compoziţia până a doua zi în tavă pentru a se întări.
Pasca delicioasa cu smantana
Poftă bună!