Pasca din aluat fraged cu mascarpone
PrinteazaPasca din aluat fraged cu mascarpone din: faina, unt, margarina, galbenusuri, zahar pudra, sare, branza dulce, mascarpon, oua, stafide, esenta de rom, zahar, gris, migdale.
Ingrediente aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt sau margarina
- 2 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- 1 praf de sare
- cate 1 lingura margarina si faina pentru forma
Ingrediente umplutura si decor:
- 500 g branza dulce
- 300 g mascarpone
- 9 oua
- 100 g stafide
- 1 fiola esenta de rom
- 200 g zahar
- 4 linguri gris
- 100 g migdale
Mod de preparare:
Frecati spuma untul moale cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile frecate cu sarea, apoi faina cernuta. Framantati un aluat pe care il intindeti pe planseta, in strat de 5-6 mm.
Ungeti cu margarina si presarati cu faina o forma detasabila, cu diametrul de 25 cm. Tapetati cu aluat baza si peretii formei.
Pentru umplutura, puneti stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere. Separati albusurile de galbenusurile a 8 oua.
Amestecati galbenusurile cu branza dulce, mascarpone, zaharul, stafidele scurse si grisul. Incorporati albusurile batute spuma, amestecand cu grija, de jos in sus.
Turnati umplutura in tava, peste aluat. Presarati migdalele taiate in felioare si turnati deasupra, in strat uniform, oul ramas, in prealabil batut.
Coaceti pasca la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit, 40-45 de minute, pana cand se rumeneste usor. Scoateti pasca din tava dupa ce s-a racit complet.
Pasca din aluat fraged cu mascarpone
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pască cu mascarpone
Imi place pasca asta
A facut cineva pasca asta?
Da
9 oua la umplutură?