Pasca din aluat fraged
PrinteazaPasca din aluat fraged din: unt, faina, zahar, oua, branza, unt, smantana, stafide, rom.
Pentru aluat:
- 70 g unt
- 120 g făină
- 70 g zahăr
- 1 gălbenuş fiert
- 1 gălbenuş crud
Pentru umplutura:
- 650 g brânză dulce
- 110 g unt
- 6 ouă
- 3 gălbenuşuri fierte
- 2 pahare (400 g) smântână
- 250 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 3 linguri făină
- 200 g stafide
- 1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Treci prin sită gălbenusul fiert. Mixezi zahărul cu gălbenuşul crud, adaugi gălbenuşul fiert dat prin sită, apoi untul topit, la temperatura camerei şi făina cernută.
Faci un aluat pe care îl întinzi sub forma unui disc cu 10 cm mai mare decât diametrul tăvii.
Tapetezi cu hârtie de copt baza unei forme rotunde, cu pereţi detaşabili, apoi aşezi aluatul pe baza şi pereţii formei.
Inmoi stafidele în esenţa de rom şi apă călduţă cât să le acopere. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi şi gălbenuşurile fierte şi pasate prin sită, zahărul vanilinat, smântână, untul, brânza dulce, stafidele scurse, făina şi, la final, albuşurile bătute bine cu puţină sare.
Intinzi crema peste aluat şi acoperi cu aluatul de pe pereţi, după care introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aproximativ 70 de minute.
Inainte de a scoate pasca din cuptor, încerci cu scobitoarea, să vezi dacă umplutura s-a copt: lemnul va ieşi curat din umplutura coaptă.
Laşi pasca să se răcească în tavă şi o poţi aduce la masă decorată cu zahăr pudră, după gust.
Pofta buna!