Pască în două straturi, cu mac

Printeaza

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara.

retete

pentru aluat:

  • 275 g făină
  • 125 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 100 g unt sau margarină
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură margarină pentru tavă

pentru umplutura cu mac:

  • 250 g mac măcinat
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 lingură miere
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • scorțișoară

pentru umplutura cu brânză:

  • 1 kg brânză dulce
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g stafide
  • 1 plic budincă cu gust de vanilie
  • 4 ouă
  • zeama de la 2 lămâi

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat. Modelezi aluatul în formă de sferă și îl păstrezi 1/2 oră în frigider, învelit în folie.

Bați oul cu zahărul pudră și mierea, apoi încorporezi macul măcinat.

Mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră , brânza dulce, praful de budincă și sta dele, în prealabil înmuiate în zeama de lămâie.

Bați albușurile spumă tare și le încorporezi ușor în umplutură.

Tapetezi o formă rotundă cu hârtie de copt, apoi cu aluat, pe bază și pe pereți.

Întinzi macul în strat uniform, iar deasupra pui brânza. Coci la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.

După ce se răcește, o presari cu zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.