Pască în două straturi, cu mac
PrinteazaPască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara.
pentru aluat:
- 275 g făină
- 125 g zahăr pudră
- 1 fiolă esență de vanilie
- 100 g unt sau margarină
- 1 ou
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură margarină pentru tavă
pentru umplutura cu mac:
- 250 g mac măcinat
- 75 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 lingură miere
- coaja rasă de la 1 lămâie
- scorțișoară
pentru umplutura cu brânză:
- 1 kg brânză dulce
- 100 g zahăr pudră
- 100 g stafide
- 1 plic budincă cu gust de vanilie
- 4 ouă
- zeama de la 2 lămâi
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru aluat. Modelezi aluatul în formă de sferă și îl păstrezi 1/2 oră în frigider, învelit în folie.
Bați oul cu zahărul pudră și mierea, apoi încorporezi macul măcinat.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră , brânza dulce, praful de budincă și sta dele, în prealabil înmuiate în zeama de lămâie.
Bați albușurile spumă tare și le încorporezi ușor în umplutură.
Tapetezi o formă rotundă cu hârtie de copt, apoi cu aluat, pe bază și pe pereți.
Întinzi macul în strat uniform, iar deasupra pui brânza. Coci la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.
După ce se răcește, o presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!