O reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt, galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja de citrice, zahar vanilat si fructe.
Ingrediente:
800 g branza de vaci bine stoarsa
400 g zahar praf
100 g unt
3 galbenusuri
2 linguri smantana grasa
100 g nuci sau migdale pisate
fructe uscate: stafide, curmale, smochine, caise etc.
1 lingura coaja rasa de citrice
1 lingura zahar vanilat
fructe pentru ornare
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul până când obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi, pe rând gălbenuşurile, smântână, zahărul vanilat, nucile, coaja de citrice.
Amestecaţi bine pentru a obţine o compoziţie omogenă.
Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu zahăr praf o formă găurită şi puneţi amestecul cu brânză, nivelaţi-l şi puneţi deasupra o formă grea care să preseze amestecul.
Zerul se va scurge prin găurile aflate la fundul formei.
Forma se pune la frigider pentru mai multe ore, apoi scoateţi pasca din formă şi aşezaţi-o pe un platou.
Ornati cu fructe de sezon, la alegere şi cu coji de citrice tăiate în fâşii subţiri.
Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet. Poate te intereseaza si: Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie Pasca cu branza dulce si smantana Pască cu cremă de nucă Pasca cu branza proaspata de vaci […]
Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.