Pasca fara blat
PrinteazaPasca fara blat din: branza dulce, smantana, oua, zahar, lapte praf, faina, stafide, unt topit, zahar vanilinat, lamaie, unt, hartie de copt.
- 750 g branza dulce
- 500 g smantana
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 3 linguri lapte praf
- 2 linguri faina
- 250 g stafide
- 100 g unt topit
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 lamaie
- 1 lingura unt
- hartie de copt
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri. Mixati branza cu galbenusurile, zaharul, smantana, apoi adaugati treptat laptele praf, faina, stafidele, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie si untul topit.
Bateti albusurile cu 4-5 picaturi de zeama de lamaie pana cand, daca intoarceti bolul, spuma nu cade.
Incorporati spuma de albusuri in compozitia cu branza, amestecand usor, de jos in sus.
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o cratita de 3 kg. Turnati compoziţia, aduceti-o la acelasi nivel si introduceti cratita in cuptorul preincalzit.
Coaceti pasca timp de 1 ora, la foc mic. Scoateti-o din forma dupa ce s-a racit complet si indepartati hartia de copt.
Pasca este foarte gustoasa si usoara, dar, pentru ca nu are multa faina, se poate lasa cand o scoateti din cuptor.
Cand compozitia este inchegata, puteti sa scoateti pasca si sa asezati bucatele de rahat in forma de cruce.
Pasca fara blat
Pofta buna!