Pasca festiva

Printeaza

Pasca festiva din: unt, biscuiti de ovaz, crema de branza, mascarpone, zahar, oua, faina, gris, zahar vanilat, lamaie, stafide, rom, ciocolata.

Ingrediente:Pasca festiva

Pentru blat:

  • 100 g unt
  • 400 g biscuiţi de ovăz fără cremă

Pentru umplutură:

  • 500 g cremă de brânză
  • 500 g cremă mascarpone
  • 175 g zahăr
  • 4 ouă
  • 50 g făină
  • 50 g griş
  • 2 liguriţe zahăr vanilat
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g stafide înmuiate în rom

Pentru glazură:

  • 400 g ciocolată albă sau neagră de menaj

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Două treimi din biscuiţi îi sfărâmi pentru a obţine un pesmet fin. Untul topit îl amesteci cu acest pesmet până obţii o pastă omogenă. Ungi cu unt o tavă mai mare de chec, după care o tapetezi cu un strat din amestecul de unt şi pesmet, strat care trebuie să fie egal peste tot. Dai tava la frigider.

Pregăteşti umplutura aşa:

Pui într-un castron crema de brânză şi zahărul, ames­tecând până ce acesta se dizolvă, apoi adaugi pe rând ouăle bătute puţin.

Compoziţia o amesteci bine după fiecare ou. In con­tinuare pui crema mascarpone, făina, grisul, zahărul vanilat, stafidele înmuiate în rom, sucul şi coaja de lă­mâie.

Compoziţia omogenizată o torni în tava scoasă din frigider în felul următor: torni peste foaia de biscuiţi puţină compoziţie, aşezi un strat de biscuiţi din cei rămaşi de la blat, peste biscuiţi torni iar compoziţie, apoi iar biscuiţi.

Pasca o coci la foc potrivit. După ce s-a copt, o laşi în cuptor încă o oră, cu uşa cuptorului deschisă. Prăjitura o scoţi din cuptor şi o răstorni pe un platou. Decorezi cu ciocolată albă sau neagră şi o tai felii numai după ce ciocolata s-a întărit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.