Pasca festiva
PrinteazaPasca festiva din: unt, biscuiti de ovaz, crema de branza, mascarpone, zahar, oua, faina, gris, zahar vanilat, lamaie, stafide, rom, ciocolata.
Pentru blat:
- 100 g unt
- 400 g biscuiţi de ovăz fără cremă
Pentru umplutură:
- 500 g cremă de brânză
- 500 g cremă mascarpone
- 175 g zahăr
- 4 ouă
- 50 g făină
- 50 g griş
- 2 liguriţe zahăr vanilat
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 150 g stafide înmuiate în rom
Pentru glazură:
- 400 g ciocolată albă sau neagră de menaj
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Două treimi din biscuiţi îi sfărâmi pentru a obţine un pesmet fin. Untul topit îl amesteci cu acest pesmet până obţii o pastă omogenă. Ungi cu unt o tavă mai mare de chec, după care o tapetezi cu un strat din amestecul de unt şi pesmet, strat care trebuie să fie egal peste tot. Dai tava la frigider.
Pregăteşti umplutura aşa:
Pui într-un castron crema de brânză şi zahărul, amestecând până ce acesta se dizolvă, apoi adaugi pe rând ouăle bătute puţin.
Compoziţia o amesteci bine după fiecare ou. In continuare pui crema mascarpone, făina, grisul, zahărul vanilat, stafidele înmuiate în rom, sucul şi coaja de lămâie.
Compoziţia omogenizată o torni în tava scoasă din frigider în felul următor: torni peste foaia de biscuiţi puţină compoziţie, aşezi un strat de biscuiţi din cei rămaşi de la blat, peste biscuiţi torni iar compoziţie, apoi iar biscuiţi.
Pasca o coci la foc potrivit. După ce s-a copt, o laşi în cuptor încă o oră, cu uşa cuptorului deschisă. Prăjitura o scoţi din cuptor şi o răstorni pe un platou. Decorezi cu ciocolată albă sau neagră şi o tai felii numai după ce ciocolata s-a întărit.
Pofta buna!