Pască fragedă cu brânza de vaci
PrinteazaO reteta de Pască fragedă cu brânza de vaci din: margarina, faina, zahar, galbenusuri, branza de vaci, unt, smantana, zahar, stfide, faina, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare.
- 70 g de margarină
- 120 g de făină
- 70 g de zahăr
- 2 gălbenuşuri
Umplutură:
- 1 kg de brânză de vaci
- 100 g de unt
- 9 gălbenuşuri
- 200 g de smântână
- 200 g de zahăr
- 150 g de stafide
- 2-3 linguri de făină
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 1 esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi margarina, apoi făina şi frământaţi un aluat omogen. Pregătiţi crema: pasaţi brânza de vaci şi amestecaţi-o cu untul.
Adăugaţi 8 gălbenuşuri, smântână, zahărul, făina, zahărul vanilat, esenţa de vanilie, stafidele, un praf de sare şi omogenizaţi compoziţia.
Luaţi 2/3 din aluat şi întindeţi o foaie subţire, apoi aşezaţi-o într-o formă de tort unsă cu unt. Din aluatul rămas formaţi un colac pe care îl aşezaţi de jur-împrejurul foii din tavă .
Turnaţi crema peste aluatul din tavă, ungeţi-o cu gălbenuşul bătut şi daţi pasca la cuptor cca. 30 de minute.
Pască fragedă cu brânza de vaci
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pasca frageda cu branza
- pasca