Pasca italiana
PrinteazaPasca italiana din: ou, zahar, ulei, vin, faina, branza dulce, zahar, faina, lamaie, praf de copt, oua.
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei
- 10 linguri vin alb
- făină cât cuprinde
Pentru crema:
- 500 g brânză dulce de vaci
- 10 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- coaja de la o lămâie
- 1 praf de copt
- 5 ouă
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi bine până obţii un aluat molcuţ şi lucios, pe care îl dai la frigider.
Pregăteşti crema aşa:
Baţi albuşurile spumă cu 5 linguri de zahăr. Gălbenuşurile le amesteci cu zahărul rămas până devine o cremă spumoasă. Peste gălbenuşuri pui brânza, coaja rasă de lămâie şi praful de copt.
Crema o adaugi peste albuşuri, mestecând de jos în sus cu lingura de lemn. La sfârşit, pui făina şi puţină sare. Din aluat faci o foaie subţire, mult mai mare decât tava în care pui pasca.
Cu foaia de aluat îmbraci tava unsă cu unt, marginile foii de aluat trebuind să iasă în afară.
Pui crema, iar deasupra acoperi cu marginile foii. Ungi cu ou bătut şi dai pasca la cuptorul preîncălzit, pentru 50 de minute. Ca să fii sigură ca s-a copt, faci proba cu scobitoarea.
După ce s-a copt pasca, scoţi tava, o laşi să se răcească, apoi o pui pe un platou şi o tai felii.
Cine doreşte poate să presare zahăr pudră pe deasupra.
Pofta buna!