Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Printeaza

Pasca moldoveneasca cu branza de vaci din: margarina, faina, zahar, oua, branza de vaci, unt, smantana, stafide, zahar vanilat, vanilie, sare.

Ingrediente:Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Pentru aluat:

  • 750 g margarină
  • 120 g făină
  • 70 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 9 gălbenuşuri
  • 200 g smântână
  • 200 g zahăr
  • 150 g stafide
  • 2-3 linguri făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 esenţă de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi margarina, apoi făina şi frămânţi un aluat omogen.

Pregăteşti crema aşa: pasezi brânza de vaci şi o freci cu untul. Adaugi 8 gălbenuşuri, smântână, zahărul, făina, zahărul vanilat, esenţa de vanilie, stafidele, un praf de sare şi omogenizezi compoziţia. întinzi din 2/3 părţi din aluat o foaie subţire pe care o aşezi într-o formă de tort unsă cu unt.

Din aluatul rămas, faci un colăcel pecare îl aşezi de jur-îm-prejurul foii din tavă. Torni crema peste aluatul din tavă, o ungi cu gălbenuşul bătut şi dai pasca la cuptor pentru 30 de minute.

Pui aluatul în tavă şi torni deasupra crema.

 

Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.