Pasca moldoveneasca cu branza de vaci
PrinteazaPasca moldoveneasca cu branza de vaci din: margarina, faina, zahar, oua, branza de vaci, unt, smantana, stafide, zahar vanilat, vanilie, sare.
Pentru aluat:
- 750 g margarină
- 120 g făină
- 70 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 100 g unt
- 9 gălbenuşuri
- 200 g smântână
- 200 g zahăr
- 150 g stafide
- 2-3 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi margarina, apoi făina şi frămânţi un aluat omogen.
Pregăteşti crema aşa: pasezi brânza de vaci şi o freci cu untul. Adaugi 8 gălbenuşuri, smântână, zahărul, făina, zahărul vanilat, esenţa de vanilie, stafidele, un praf de sare şi omogenizezi compoziţia. întinzi din 2/3 părţi din aluat o foaie subţire pe care o aşezi într-o formă de tort unsă cu unt.
Din aluatul rămas, faci un colăcel pecare îl aşezi de jur-îm-prejurul foii din tavă. Torni crema peste aluatul din tavă, o ungi cu gălbenuşul bătut şi dai pasca la cuptor pentru 30 de minute.
Pui aluatul în tavă şi torni deasupra crema.
Pasca moldoveneasca cu branza de vaci
Pofta buna!