Pasca cu orez si aroma de vanilie din: faina, oua, galbenusuri, lapte, smantana, drojdie, unt, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, orez, stafide, esenta de rom.
Ingrediente:
1 kg faina
4 oua
doua galbenusuri
300 ml lapte
200 g smantana
50 g drojdie
150 g unt sau 200 ml ulei
200 g zahar
1 esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita de sare
umplutura:
250 g orez
1 l lapte
1 baton de vanilie
4 oua
100 g zahar
100 g stafide
1 esenta de rom
coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Se pregateste mai intai un aluat ca de cozonac, din ingredientele de mai sus, dupa care se lasa la crescut doua-trei ore.
Orezul se spala si se fierbe in laptele in care s-a pus si batonul de vanilie.
Dupa ce a fiert bine (devenind cremos), se lasa sa se raceasca.
Galbenusurile se freaca bine cu zahărul, albusurile se bat spuma.
Dupa ce orezul s-a racit complet, se incorporeaza in el, pe rand, galbenusurile, albusurile si aromele.
Mai departe se procedeaza ca la orice alta reteta de pasca.
Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]
Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.