Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]
Pasca pentru Masa de Paşte
PrinteazaPasca pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina, zahar, stafide si zahar vanilat.
- 500 g faina
- 25 g drojdie uscata
- 125 ml lapte
- 2 oua + 1 galbenus
- 100 g zahar
- 75 g unt
- coaja de portocala
- lapte
pentru umplutura:
- 450 g branza de vaci
- 3 oua
- 50 g unt
- 75 g smantna
- 40 g gris
- 50 g faina
- 100 g zahar
- 50 g stafide
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Amestecă făina cu drojdia. Adaugă laptele, ouăle, zahărul, coaja de portocală şi 100 ml de apă călduţă, până ce obţii un aluat moale. Treptat, pune untul şi frământă zece minute. Lasă-l să crească o oră.
Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele (albuşurile să fie bătute spumă).
Imparte aluatul în două şi întinde foi potrivit de groase. Unge-le cu crema de brânză, rulează şi aşază-le în formele unse cu grăsime şi tapetate cu hârtie de copt sau făină.
Aşază în mijloc câte un ou roşu, unge cu amestec de gălbenuş şi 1-2 linguriţe cu lapte şi dă la cuptorul încins 30-40 de minute.
Pasca pentru Masa de Paşte
Pofta buna!
poate iti place si:
Pască în două straturi, cu mac
Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Pofta buna!