Pasca poloneza
PrinteazaPasca poloneza: faina, zahar, lapte, praf de copt, cacao, margarina, esenta de vanilie, sare, ou, branza de vaci, stafide, zahar vanilat, sare.
- 1 pahar făină
- 1/2 pahar zahăr
- 1/2 pahar lapte
- 10 g praf de copt sau bicarbonat
- 2 linguri cacao
- 100 g margarina
- 1 esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 ou
Ingrediente cremă:
- 1/2 kg brânză de vaci
- 1/2 pahar făină
- 2 ouă
- 1 pahar zahăr
- 100 g margarină
- 100 g stafide
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- sare
Ingrediente glazură:
- 3 linguri apă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 1 lingură margarină
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul şi oul până obţii o cremă. Adaugi făina şi laptele concomitent, câte un pic.
Apoi încorporezi cacaua, esenţa de vanilie, praful de copt şi praful de sare (compoziţia e ca la chec).
Freci brânza cu gălbenuşurile şi cu zahărul, pui făina, margarina pentru creme, aromele, iar la urmă albuşurile bătute spumă.
Din aluatul de blat torni într-o tavă rotundă de pască (mai înaltă), tapetată cu hârtie pergament, 3/4 din compoziţie şi o dai la cuptor timp de 5-7 minute.
Apoi pui crema, după care restul de aluat de blat, deasupra. Coci pasca la foc potrivit.
Pregăteşti glazura aşa: Amesteci totul şi pui la fiert într-o cratiţă, apoi torni glazura, fierbinte, peste pască.
Serveşti după ce se răceşte.
Pasca poloneza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca poloneza
Cea mai apetisanta pasca !