Pască rapidă şi economică

Printeaza

Pască rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat.

Ingrediente:Pasca

  • 300 g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 10 g drojdie
  • o lingurita unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • un plic zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Amesteci bine urda sau branza de vaci cu zaharul, faina, coaja de lamaie si drojdia. Adaugi apoi albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, pana vei obtine o compozitie omogena. Ungi o tava de Yena ( rotunda sau dreptunghiulara ) cu unt si tapetata cu hartie de copt si torni amestecul obtinut in mod uniform.

Dai tava in cuptorul deja incins, la foc potrivit si o lasi timp de 35-40 de minute. Scoti tava, o lasi sa se raceasca putin si apoi pudrezi pasca. Cand adaugi albusurile in amestecul omogen poti incorpora si 100 g stafide, umezite bine cu 2 lingurite  de esenta de rom si 2 lingurite de apa, dar pe care le scurgi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.