Pască rapidă şi economică
PrinteazaPască rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat.
- 300 g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata
- 300 g faina
- 300 g zahar
- 3 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- 10 g drojdie
- o lingurita unt
- 2 linguri zahar pudra
- un plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Amesteci bine urda sau branza de vaci cu zaharul, faina, coaja de lamaie si drojdia. Adaugi apoi albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, pana vei obtine o compozitie omogena. Ungi o tava de Yena ( rotunda sau dreptunghiulara ) cu unt si tapetata cu hartie de copt si torni amestecul obtinut in mod uniform.
Dai tava in cuptorul deja incins, la foc potrivit si o lasi timp de 35-40 de minute. Scoti tava, o lasi sa se raceasca putin si apoi pudrezi pasca. Cand adaugi albusurile in amestecul omogen poti incorpora si 100 g stafide, umezite bine cu 2 lingurite de esenta de rom si 2 lingurite de apa, dar pe care le scurgi.
Pofta buna!