Pasca cu smantana si blat de biscuiti

Printeaza

Pasca cu smantana si blat de biscuiti din: biscuiti cu unt, unt, smantana, oua, zahar, faina, sare si vanilie.

Ingrediente:Pasca_cu_smantana_si_blat_de_biscuiti

blat:

  • 500 gr biscuiti cu unt
  • 50 gr unt topit

umplutura:

  • 800 ml smantana grasa
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare si vanilie

 

Mod de preparare:

Biscuitii se faramiteaza (de preferat cu un robot de bucatarie, dc nu cu mana) si apoi se amesteca cu untul topit.

Daca pare prea faramicioasa compozitia mai adaugati una doua linguri de unt.

Dupa care, asezati compozitia pe fundul unei forme rotunde de copt (diam de 18-20 cm) tapetata cu hartie de copt, si apasati cu degetele pana ce biscuitul arata ca un blat de tarta.

Pe margine presati asa incat sa se ridice pe peretii formei de copt, sa arate ca un cosulet in care va sta crema de smantana.

Intr-un vas amestecam cu mixerul cele 4 oua cu zahar, praf de sare si vanilie.

Dupa care adaugam smantana, amestecam in continuare, apoi cele 3- 4 linguri generoase de faina si amestecam in continuare.

Turnam crema peste blatul de biscuiti, si introducem tava la cuptorul preincalzit timp de 1h.10min- 1h.30min.

Dupa ce s-a copt,inchidem focul si o lasam in continuare in cuptor sa se raceasca timp de 4 ore.

Se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Pasca cu smantana si blat de biscuiti

Pasca_cu_smantana_si_blat_de_biscuiti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.