Pasca cu smantana si branza
PrinteazaPasca cu smantana si branza din: faina, drojdie, zahar, ulei, galbenusuri, lapte, sare, coaja de lamaie, branza, smantana, oua, gris, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom, stafide.
- 300 g faina
- 25 g drojdie
- 20 g zahar
- 30 ml ulei
- 2 bucati galbenuşuri
- 150 ml lapte calduţ
- 1 praf sare
- 1 lingura coaja rasa de la 1/2 lamâie
Pentru umplutura:
- 300 g brânza grasa
- 300 ml smântâna grasa
- 4 bucati oua
- 4 linguri griş
- 100 g zahar
- 1 ceasca coaja şi zeama de la o lamâie
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 bucata fiola esenţă de rom
- 1 ceasca stafide, dupa gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua.
Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se amesteca puţin, apoi, pe rând, se adauga sarea, galbenuşurile, uleiul şi coaja de lamâie.
Se framânta bine aluatul, pâna devine fin şi neted, şi se lasa la crescut o ora.
Din aluat se opreşte o bucaşica din care se modeleaza crucea, iar restul se întinde doar pe fundul tavii.
Pentru umplutura, se amesteca brânza cu smântâna şi se mixeaza cu blederul de mâna pentru a scapa de cocoloaşele de brânza.
Astfel se obţine o crema spumoasa, în care se adauga şi restul ingredientelor şi se omogenizeaza.
Crema de brânza obşinuta se toarna peste aluatul din tava, care se da la cuptor la 180°C.
Când începe sa se rumeneasca, se monteaza deasupra crucea facuta din aluatul pus deoparte.
Pasca este gata când trece testul scobitorii.
Pasca cu smantana si branza
Pofta buna!