Pască cu smântână
PrinteazaO reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare.
- aluat de cozonac
- 1 kg smantana
- 5 galbenusuri
- 3 albusuri
- 2-3 linguri faina
- 250 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Pui o foaie de aluat de cozonac, cu o grosime de 2 cm într-o formă rotundă unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Din acelaşi aluat împleteşti un sul de grosimea degetului, pe care îl aşezi de jur-împrejurul formei.
Deasupra, întinzi umplutura cu smântână amestecată bine cu gălbenuşurile, făina, albuşurile bătute spumă tare, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi puţină sare. Peste umplutură, modelezi suluri de aluat de cozonac şi le aşezi sub formă de grilaj.
Ţii pasca la foc călduţ timp de 20-30 de minute, să crească, apoi o introduci la cuptor la foc potrivit. Laşi să se răcească pasca în formă, după care o scoţi cu multă grijă.
Pască cu smântână
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca cu smantana
- pasca cu smantana lamaie