Pască cu smântână

Printeaza

O reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare.

Ingrediente:Pască cu smântână

  • aluat de cozonac
  • 1 kg smantana
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 2-3 linguri faina
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui o foaie de aluat de cozonac, cu o grosime de 2 cm într-o for­mă rotundă unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Din acelaşi aluat împleteşti un sul de grosimea degetului, pe care îl aşezi de jur-împrejurul formei.

Deasupra, întinzi umplutura cu smântână amestecată bine cu gălbenuşurile, făina, albuşurile bătute spumă tare, zahărul va­nilat, coaja de lămâie şi puţină sare. Peste umplutură, modelezi suluri de aluat de cozonac şi le aşezi sub formă de grilaj.

Ţii pas­ca la foc călduţ timp de 20-30 de minute, să crească, apoi o intro­duci la cuptor la foc potrivit. Laşi să se răcească pasca în formă, după care o scoţi cu multă grijă.

Pască cu smântână

Pască cu smântână

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pasca cu smantana
  • pasca cu smantana lamaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.