Pasca speciala
PrinteazaPasca speciala din: faina, oua, zahar pudra, margarina, praf de copt, lamaie, branza de vacim smantana, esenta de vanilie, lamaie, gris, stafide.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri zahăr pudră
- 100 g margarină
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri zahăr pudră
- 5 ouă
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Pentru umplutură:
- 700 g brânză de vaci
- 200 ml smântână
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- 2 linguri gris
- 150 g stafide
Mod de preparare:
Se amestecă margarina cu zahărul pudră şi cu gălbenuşurile până devin o compoziţie cremoasă.
Se adaugă făina şi praful de copt şi se frământă bine, până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute.
Intre timp, se amestecă brânza de vaci scursă bine cu zahărul pudră, ouăle, adăugate pe rând, şi smântână.
La sfârşit, se adaugă grişul, puţin câte puţin, esenţa, coaja de lămâie şi stafidele.
Se întinde aluatul în foaie şi se aşază într-o formă rotundă de pască, îmbrăcând şi pereţii.
Se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o oră.
Se scoate din formă după ce s-a răcit complet.
Pasca speciala
Pofta buna!