Pasca speciala

Printeaza

Pasca speciala din: faina, oua, zahar pudra, margarina, praf de copt, lamaie, branza de vacim smantana, esenta de vanilie, lamaie, gris, stafide.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 100 g margarină
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru umplutură:

  • 700 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide

 

Mod de preparare:

Se amestecă margarina cu zahărul pudră şi cu gălbenuşurile până devin o compoziţie cremoasă.

Se adaugă făina şi praful de copt şi se frământă bine, până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute.

Intre timp, se amestecă brânza de vaci scursă bi­ne cu zahărul pudră, ouăle, adăugate pe rând, şi smântâ­nă.

La sfârşit, se adaugă grişul, puţin câte puţin, esenţa, coaja de lămâie şi stafidele.

Se întinde aluatul în foa­ie şi se aşază într-o for­mă rotundă de pască, îm­brăcând şi pereţii.

Se toar­nă compoziţia şi se intro­duce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o oră.

Se scoate din formă după ce s-a răcit complet.

Pasca speciala

Pasca speciala

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.